בית ספר "בית אהרון"

שדרוג תשתיות בית הספר ופיתוח אסטרטגי

פריז (צרפת)
No items found.

על המוסד החינוכי

יש דרכים שונות לטפח מצוינות: חלקם כוללים גבולות וכוח. מייסדי "בית אהרון" בחרו ביחס נוח לתלמידים וברווחתם הנפשית. הם רואים את חובתם בהענקת יחס אישי ותשומת לב אמיתית לכל תלמיד. בזכות האווירה הנעימה והאותנטית התלמידים יכולים לשקוד על לימודם ולהשקיע בהם מאוד לנוכח המורים שמצפים מהם להישגים הטובים ביותר.

בית הספר נוסד בשנת 2016 לזכרו של אהרון גז ז"ל, תלמידו לשעבר של רב גוטפרשטיין, מנהל בית הספר.

העקרונות העיקריים של בית הספר הם:

ערכים איתנים: בית הספר שואף לאפשר לתלמידיו לשפוט ולנתח מצבים בעצמם ומעודד אותם לעצמאות ולשיקול דעת בהחלטותיהם. כבוד לזולת הוא נר לרגליו של בית הספר.

יהדות אמיתית: כמו שנאמר: "70 פנים לתורה" (מדרש רבה), וכל יהודי מחפש את הדרך שמתאימה ביותר בעבורו. בבית אהרון, הן בית הספר והן מוריו מסייעים לצעירים בבחירתם כדי שירגישו נוח ואותנטי בקיום המצוות.

הוראה ומסירה: בית אהרון מציעה 10 עד 15 שעות של לימודי קודש בשבוע כדי לצייד את תלמידים בכלים הדרושים לניתוח מקורות ולהיות חוליה בשרשרת המסירה עוד מימי משה רבנו.

מנהל בית הספר, הרב יונתן גוטפרשטיין: "אפשר לתאר את המוסד שלנו כפרויקט מהפכני אמיתי בתוך הקהילה הפריזאית. ראשית, אנו מדגישים הן את החינוך החילוני והן את החינוך הדתי (לימודי חול ולימודי קודש), אגב הקפדה על הוראה איכותית ומתקדמת בכל המקצועות. בכל הנוגע לפדגוגיה, אנו נוקטים בגישת המשמעת החיובית ומעריכים מאוד דיאלוג פתוח עם התלמידים תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים ואגב חתירה לרצינות ולמאמץ אקדמי".

בוגרי בית אהרון מקבלים את ציוני הבגרות הגבוהים ביותר ומתקבלים למכללות ולאוניברסיטאות המובילות. כיום הפופולריות של בית הספר גבוהה כל כך עד שהורים רושמים אליו את ילדיהם הרבה לפני שהם מגיעים לגיל בית הספר, וזאת כדי להבטיח את מקומם בו. כיום לומדים בבית אהרון למעלה מ-100 בנים.

בית הספר מפעיל מחנות קיץ יוקרתיים אשר מבוקשים מאוד בקהילה היהודית של פריז.קרן יעל תומכת הן בתחזוקה השוטפת של בית הספר והן בתוכנית הפיתוח האסטרטגי לטווח ארוך שלו. החזון המשותף הוא שדרוג, הרחבה וגידול של מספר התלמידים בעתיד.

על הקהילה

בעקבות ההגירה היהודית ממצרים ומצפון אפריקה, בשנות החמישים והשישים עברה הקהילה היהודית בצרפת שינויים של ממש. לפני תקופה זו, היישוב היהודי במדינה היה ברובו אשכנזי ומתבולל, אך כעת הפכה הקהילה לספרדית ולמסורתית יותר. כיום, הקהילה היהודית של צרפת היא הגדולה באירופה והיא מונה כ-450,000 איש, המתגוררים בעיקר בפריז ובפרבריה (280,000 איש), במרסיי (80,000 איש), בליון (25,000 איש), בטולוז (18,000 איש), בניס (18,000 איש) ובשטרסבורג (15,000 איש). נתונים אלה כוללים את כל סוגי היהודים, מחרדים ועד מתבוללים.